The Coalyard

The developers of the recently refurbished ‘Maltings’, Pertwee Estates, have submitted a planning application for the erection of a four storey office building on the adjacent car park consisting of 1,753m2 of office accommodation. The site is allocated for employment use in the local plan.

The Coalyard is phase II of the developers plan for the creation of a business centre, after phase I completed last year. Pre-application discussions were held between November 2018 and October 2019, including discussions with the council’s Conservation Officer and a presentation to the Conservation and Design Panel as part of the consideration of the setting of the listed building. The layout of the scheme has remained broadly similar throughout this process, focusing on a structure that stands above the car park, thus retaining existing parking capacity. Access to the site remains unchanged, and parking will be shared between the two buildings.

The largely glazed design emphasises the step in density from two storeys at the Maltings, to four storeys, responding to the Crown Court, creating private terraces for the occupants.

The scheme looks set for approval.

Ref: 19/01140/FUL

Images: ESPOSITO ARCHITECTURE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s